Tegnekursus: Lær at tegne portrætter af portrætmaler Peter Simonsen. For begyndere og let øvede.

TEGNEKURSUS:
Lær at tegne portræt I

Mandage kl. 17-20
Start: 16/9 2024

Lær at tegne portrætter af portrætmaler Peter Simonsen. Inspirerende tegneundervisning tilpasset den enkeltes niveau. Egnet for begyndere og let øvede. 12 mandage.

Kursusdatoer: FÅ PLADSER

 • 16/9, 23/9, 30/9 2024
 • 7/10, 21/10, 28/10 2024
 • 4/11, 11/11, 18/11, 25/11 2024
 • 2/12, 9/12 2024
 • 12 mandage

[ Tilmelding nederst på siden ]

Om kurset:

Portrættegnekursus hvor du kommer igennem hele processen i at tegne portrætter i frihånd. Vi skal blandt andet arbejde med de grundlæggende regler inden for portrættegning - proportioner, linjer, retning, flader, form (lys og skygge) samt en masse teknik.

Kurset har fokus på:

 • Iagttagelsestegning
 • Afstande, linjer og retning
 • Flader, valeur og form
 • Hovedets anatomi
 • Lys og skygge
 • Redskaber og teknik.

Kurset er bygget op efter filosofien "øvelse gør mester". Vi begynder vi med de grundlæggende regler inden for portrættegning - afstande (proportioner), linjer og retning. Det er fundamentet for et hvert portræt. Derefter lægger vi lidt efter lidt flere og flere lag på, så du bliver fortrolig med at tegne portrætter. Vi benytter tegneteknikker i frihånd, så du lærer at se og forholde dig til det, du ser.

Tegneøvelserne omfatter både den hurtige skitse med form og retning, hvor vi træner at se og formidle, det vi ser... ligesom der vil være studier, hvor der er tid til at arbejde detaljeret med lys og skygge. Der vil være tegneøvelser 'alla prima', hvor vi fx tegner hinanden hurtigt med kul og længerevarende studier i tegneteknikker efter fotos og skulpturer. På tegnekurset har du mulighed for at arbejde med selvportræt og at tegne efter model.

På kurset anvender vi blandt andet den franske kunstner Charles Bargues* klassiske tegneteknikker herunder den vigtige block-in teknik, hvor du lærer at nedbryde det komplekse til simple linjer og flader.

Vi benytter tegneredskaber som blyant, kul og knetgummi. I den sidste del af kursusforløbet vil det muligt at afprøve farvelægning med akvarel.

Portrættegnekurset har fokus på din personlige udvikling. Kurset giver dig indsigt og redskaber, så du kan udvikle dine færdigheder og evner som portrættegner.

Charles Bargue (1826-1883): Fransk billedkunstner der udviklede det klassiske tegnekursus 'Cours de dessin', som flere udenlandske kunstakademier og kunstnere den dag i dag stadig studerer og arbejder efter.

Portrættegnekurset foregår i Aarhus.

Prisen er inkl. udgifter til model.

Niveau:
Begyndere og let øvede i portrættegning.
Undervisningen tilpasses den enkeltes niveau.

Antal deltagere:
Der er plads til 10 deltagere på holdet.

Materialer:
Gratis brug af tegneplader, staffelier samt materialer*: Tegnepapir, blyanter, tegnekridt, kul, grafit, viskelæder, knetgummi og tegnestub.

Tidspunkt:
Kl. 17:00-20:00

Mødetid:
Kl. 16:45 (første gang)

Pris:
Kr. 2.700,- (inkl. brug af materialer*, modelhonorar, kaffe og te).

Kursussted:
PS Art Gallery/PS Kunstskole
Mejlgade 16b st.
8000 Aarhus C

Underviser:
Peter Simonsen, billedkunstner/portrætmaler

Tilmelding

I tilfælde af problemer med 'Tilmeldingsformularen'.
Send i stedet SMS 2334 3298.

Tegnekursus i Aarhus hvor du lærer at tegne portrætter - 1-dags kurser for begyndere og let øvede Portrættegnekursus i Aarhus med tegneundervisning af portrætkunstner Peter Simonsen

FÅ TILSENDT KURSUSOVERSIGT 2024

Kurset tilpasses den enkeltes niveau.

Indsigt og redskaber.

Inspirerende undervisning.

Tid til dig.