Malekursus i Aarhus - weekendkursus 'Det ekspressive maleri' - for begyndere og øvede

MALEKURSUS:
Det ekspressive maleris fascinerende verden

Weekendkursus

Kreativt malekursus: 'Det ekspressive maleri'. Udforsk det ekspressive billedsprog. Farver og symbolik. Figurativt og abstrakt. Tid til dig, tid til fordybelse.

Kursusdatoer:

  • 27.-28. jan. 2024
  • 25.-26. maj 2024
  • 19.-20. okt. 2024 2 LEDIGE PLADSER

[ Tilmelding nederst på siden ]

Om kurset:

På weekendens malekursus bliver der god tid til fordybelse, så du kan dykke ned i det ekspressionistiske maleris fascinerende verden.

Malerier inden for den ekspressionistiske stilart kan både være figurative og abstrakte. Malerierne er ofte udført i et fortællende billedsprog, hvor udtryksmidlerne i malerierne er farver og symbolik. Udgangspunktet er det indre.

Denne weekend skal vi arbejde med billedkomposition, farvernes betydning, brugen af kolde farver kontra varme, de komplementære farvers anvendelse og virkning, stemning og udtryk m.m.

Du kommer igennem hele processen i maleriet fra den tidlige idé og skitse, opbygning, komposition, farvepaletten - til at arbejde med at gå ind i dig selv for at kunne skabe fortællingen og udtrykket i billedet. Tegne- og maleredskaber som kul, pastel, akrylfarver, pensel, paletkniv med mere skal naturligvis udforskes.

Som inspiration ser vi på nogle af de ekspressionistiske kunstmalere og deres måde at udtrykke sig på. Ligeledes vil du under kurset opleve, hvilken indflydelse fx musikken har på den skabende proces og det kunstneriske resultat. Edvard Munch, Emil Nolde, Vincent van Gogh var - blot for at nævne nogle af de helt store - alle ekspressionister.

Vi lægger vægt på, at udfordre dig gennem spændende øvelser og nytænkende undervisning, hvor der er tid til dig, dine ønsker og udvikling.

Undervisningen har fokus på dit personlige udtryk og tilpasses den enkeltes niveau med masser af teknisk vejledning og dialog.

Malekurset foregår i Aarhus.

Niveau:
Begyndere, let øvede og øvede.

Antal deltagere:
Der er plads til 10 deltagere på holdet.

Materialer:
Brug af materialer* er GRATIS: Tegneplader, staffelier, tegnepapir, akvarel- og akrylpapir, tegnekridt, blyanter, kul, akrylfarver, pensler og paletknive.

Lærreder kan tilkøbes. Prisniveau 50-150 kr./stk.

Tidspunkt:
Kl. 10:00-16:00

Mødetid:
Kl. 09:45 (første dag)

Pris:
Kr. 1.890,- (inkl. brug af materialer* samt kaffe og te).

Kursussted:
PS Art Gallery/PS Kunstskole
Mejlgade 16b st.
8000 Aarhus C

Underviser:
Peter Simonsen, billedkunstner/portrætmaler

Tilmelding

I tilfælde af problemer med 'Tilmeldingsformularen'.
Send i stedet SMS 2334 3298.

Området:

Galleriet og kunstskolen er beliggende i én af Aarhus’ ældste og meget maleriske baggårde med huse tilbage fra 1600-tallet. Området er Latinerkvarteret med hyggelige cafeer og restauranter ad libitum. Du kan ikke undgå at mærke historiens vingesus, når du går ind gennem porten og hen over de toppede brosten til det gule baghus med det grønne bindingsværk. Vi ligger et stenkast fra Domkirken og Havnen.

Forslag til overnatning:

Oversigt med hoteller, Bed & Breakfast m.m.

Weekend malekursus i Aarhus med fokus på 'Det ekspressive maleri'. Kurset er for begyndere og øvede Malekursus - weekendkursus i ekspressivt maleri. Underviser er portrætmaler Peter Simonsen

FÅ TILSENDT KURSUSOVERSIGT 2024

Kurset tilpasses den enkeltes niveau.

Indsigt og redskaber.

Inspirerende undervisning.

Tid til dig.