Sommerkursus i Aarhus - kursus i portrætmaleri, Tegn og Mal Det ekspressive portræt

MALEKURSUS:
TEGN OG MAL
Det ekspressive portræt

Weekendkursus

Kursus i ekspressivt portrætmaleri. Inspirerende weekendkursus hvor portrætmaler Peter Simonsen tager dig med ind i den ekspressive verden. Tegn og mal interessante portrætter, der fortæller historie.

Kursusdatoer:

  • 24.-25. feb. 2024
  • 20.-21. apr. 2024
  • 7.-8. dec. 2024

[ Tilmelding nederst på siden ]

Om kurset:

Weekendkursus i portrætmaleri med fokus på det ekspressive portræt. Portrætlighed, udtryk, fortolkning, følelser, farver og symbolik er nogle af kursets nøgleord. Vi kommer igennem hele processen i portrætmaleriet.

Vi tager udgangspunkt i det grundlæggende inden for portrættegning og portrætmaleri, så vi får skabt et godt fundament. Herfra vil vi bevæge os ind i den ekspressive verden og åbne dine øjne for et kunstnerisk univers, hvor farvernes betydning, stregen, symbolik, fortolkning og følelser benyttes i billedsproget. Du vil blive udfordret gennem spændende øvelser og inspirerende forlæg.

Du får mulighed for at arbejde med forskellige redskaber som kul, tegnekridt, pensel, paletkniv med mere. Ligeledes vil du i løbet af weekenden opleve, hvilken indflydelse fx musikken har på den skabende proces.

Som inspiration vil vi studere nogle af de gamle mestre indenfor ekspressionismen, der som kunstretning inden for billedkunsten blev født i Tyskland og Frankrig i begyndelsen af 1900-tallet. Blandt nogle af de berømte ekspressionister var Edvard Munch, Henri Matisse, August Macke, Emil Nolde, Egon Schiele, Lucian Freud m.fl.

Undervisningen har fokus på dit personlige udtryk og tilpasses den enkeltes niveau med masser af teknisk vejledning og dialog.

Vi vil gerne flytte dine grænser, så når vi evaluerer søndag eftermiddag, er du tanket godt op med masser af ny viden, inspiration, indtryk og lyst til at arbejde videre, når du kommer hjem.

Niveau:
Begyndere, let øvede og øvede.
Undervisningen tilpasses den enkeltes niveau.

Antal deltagere:
Der er plads til 10 deltagere på holdet.

Materialer:
Brug af materialer* er GRATIS: Tegneplader, staffelier, tegnepapir, akvarel- og akrylpapir, tegnekridt, blyanter, kul, akrylfarver, pensler og paletknive.

Lærreder kan tilkøbes. Prisniveau 50-150 kr./stk.

Tidspunkt:
Kl. 10:00-16:00

Mødetid:
Kl. 09:45 (første dag)

Pris:
Kr. 1.890,- (inkl. brug af materialer* samt kaffe og te).

Kursussted:
PS Art Gallery/PS Kunstskole
Mejlgade 16b st.
8000 Aarhus C

Underviser:
Peter Simonsen, billedkunstner/portrætmaler

Tilmelding

I tilfælde af problemer med 'Tilmeldingsformularen'.
Send i stedet SMS 2334 3298.

Området:

Galleriet og kunstskolen er beliggende i én af Aarhus’ ældste og meget maleriske baggårde med huse tilbage fra 1600-tallet. Området er Latinerkvarteret med hyggelige cafeer og restauranter ad libitum. Du kan ikke undgå at mærke historiens vingesus, når du går ind gennem porten og hen over de toppede brosten til det gule baghus med det grønne bindingsværk. Vi ligger et stenkast fra Domkirken og Havnen.

Forslag til overnatning:

Oversigt med hoteller, Bed & Breakfast m.m.

Kursusoversigt:

Alle kurser...
Sommerkurser...

Malekurset afholdes hos PS Art Gallery der er beliggende i en af Aarhus' ældste og meget maleriske baggårde Kom på sommerkursus i Latinerkvarteret i Aarhus - et område, der emmer af charme og historie

FÅ TILSENDT KURSUSOVERSIGT 2024

Kurset tilpasses den enkeltes niveau.

Indsigt og redskaber.

Inspirerende undervisning.

Tid til dig.